Calendar

nov
22
fre
2019
Et Døgn på Livsstilsefterskolen Hjarnø. Det er gratis. Hovedvejen 41 7130 Juelsminde
nov 22 kl. 16:00 – nov 23 kl. 17:30

Er du nysgerrig på, hvad det der efterskole er for noget? Og overvejer du en efterskole med fokus på sundhed og selvværd? Så læs med her! For du har mulighed for at teste efterskolelivet, og det helt særlige fællesskab på Livsstilsefterskolen Hjarnø, i et HELT døgn og se om det er noget for dig.
 
Døgnet er for alle 11-15 årige, der vil prøve kræfter med at lave lækker, sund mad, udfordrer dig selv fysisk og booste sit selvværd sammen med en masse andre unge. 
 
Det er gratis – også transporten til og fra Horsens Banegård

Læs mere og tilmeld dig her: 
https://www.livsstilsefterskolenhjarnoe.dk/camps-aktiviteter-og-besoegsdage/doegn-paa-livsstilsefterskolen-hjarnoe-flere-datoer

nov
23
lør
2019
Julehygge for store og små Hovedvejen 4 c Hjarnø
nov 23 kl. 13:00 – 16:30

Julehygge i Forsamlingshuset lørdag d. 23. nov. kl. 13.

Der vil være mulighed for at lave egne juledekorationer. Gran, ler, halmkrans og bindetråd bliver der sørget for – pris 50 kr. resten medbringes selv.

Juletræsfest for børnene er samme dag og tid. Medbring gerne en lille pakke til pakkeleg.

Der kan købes gløgg og æbleskiver, saftevand og kaffe.

nov
26
tirs
2019
Luften vi indånder – før og nu, Via livestream direkte fra Aarhus hjarnø forsamlingshus
nov 26 kl. 18:45 – 20:45

Hvert år dør omkring 3.000 mennesker i Danmark for tidligt, og endnu flere bliver syge og indlagt på hospitaler, på grund af luftforurening. Luftforurening kan føre til sygdomme i luftveje og hjerte- karsygdomme. Men nyere forskning tyder nu også på at luftforurening ogs”å påvirker forekomsten af andre af de store folkesygdomme – herunder diabetes og Alzheimers.

Men hvor kommer de forurenende partikler og gasser fra, i hvor store mængder og hvilke er værst? Mennesket har altid produceret og udsat sig selv for luftforurening – især fra forbrænding; fra fx bål, brændeovne eller bilmotorer, men også via landbrugets udslip af ammoniak. Blæsten transporterer forureningen i atmosfæren tusinder af kilometer og en stor del af luftforureningen i Danmark kommer derfor fra udlandet, ligesom vi selv eksporterer vores luftforurening til vores nabolande. Naturen selv producerer også forurenende partikler og gasser som vi påvirkes af – de kommer fra fx skovbrande, vulkanudbrud, ørkenstøv og saltpartikler fra havet.

Forskerne kan spore kilderne til partikelforurening med avancerede kemiske analyser af molekylære sporstoffer. Når vi brænder træ og planter, omdannes eksempelvis cellulose til sukkerstoffer som bliver en del af partiklerne i røgen. Sådanne specifikke stoffer anvender forskerne til at spore kilder til forurening af luften – selv i fjerne arktiske områder.

Men hvad er egentligt de vigtigste kilder til luftforurening med partikler både lokalt og globalt? Hvilke effekter har de på miljøet, klimaet og vores helbred? Og hvordan påvirker klimaforandringer luftforureningen i fremtiden? Få svarene fra en kemiker og en læge der forsker i luftforurening og hvordan den påvirker vores sundhed?

dec
5
tors
2019
Koncert i Hjarnø Kirke med Ensemble Equiilibrio koret
dec 5 kl. 19:30 – 21:30

Ensemble Equiilibrio koret er et lille vokalensemble. Koret synger a capella sange primært af klassisk karakter og julesange.

Der serveres gløgg og æbleskiver efter koncerten.

Arrangementet er gratis.

feb
21
fre
2020
Olsen på afveje – Allan Olsen kommer til Hjarnø – Udsolgt
feb 21 kl. 20:00 – 22:30

Fra 12. September 2019 og et halvt års tid frem, besøger sangeren og sangskriveren, Allan Olsen hele 49 forsamlingshuse rundt om i Danmark. Herunder HJARNØ!!!Allan siger selv om planen:Jeg har tilbragt det meste af livet med at passere igennem og forbi. På vej til Næstved fra Slagelse, på vej fra Ribe til Flensborg, eller fra Fåborg til Nyborg. Gennem små landsbyer og flækker, men som regel bare igennem og forbi. Et ’Velkommen’ skilt, og øjeblikket efter, et skilt med ’Tak for besøget’. Og tit, når farten lovpligtigt er sænket, har vi sagt: – Wow, se det fine lille forsamlingshus dér. – Der ku’ man måske …Nu kan og nu vil man…For fra nu af er det slut med bare at køre forbi. – Tværtimod. I et halvt år, vil Allan Olsen udelukkende holde ind og spille for hoveparten af Danmarks befolkning, nemlig alle dem der bor i de små og ofte oversete byer.Der er mere end 1000 forsamlingshuse i Danmark, og mange af dem trives og blomstrer, med masser af aktivitet og lokale arrangementer. Men efterhånden som udkanterne udfordres, lever nogle af dem et lidt for stille liv, og det synes vi er en skam.Allan Olsen hører med 20 udgivelser og tusindvis af koncerter til blandt vore mest garvede og anerkendte sangskrivere, og har turneret overalt siden midt i 70’erne. Senest har han osse slået sig på prosaen, først med bestselleren, ’Tilfældigt Strejfet’ fra 2015, og i år med efterfølgeren, den liges”å succesfulde, ’Laksetrappen’.’Laksetrappen’ kredser blandt meget andet om livet som sanger, i karrierens begyndelse, på de små, ydmyge steder. Og det er netop forsamlingshusene i de helt små byer, der vil danne ramme om Olsens omfattende turné, fra efteråret 2019.- Jeg vil glæde mig til at komme ud og møde folk, der hvor de bor.Koncerterne foregår udelukkende i forsamlingshusene, og i landsbyer, Allan Olsen aldrig før har besøgt.  Billetter kan købes her: https://www.tmdenmark.com/allanolsen/